Basis in Beweging - de buitenfysio

Toen ik in 2018 startte met Basis in Beweging was dit gebaseerd op dat behandeling in eigen omgeving zorgt voor een andere gedragsverandering. De eerste keuze was niet vanuit duurzaamheid op gebied van ecologie, natuur en de aarde maar op duurzaamheid voor gezondheid. Zien, horen en doen in bekende omgeving maakt onthouden en toepassen veel makkelijker. Dus een duurzaam resultaat in gedragsverandering en daarmee gezondheid.

Al snel volgden keuzes waarmee ik steeds meer ging nadenken over hoe ik wilde werken. Vanuit mijn leidende principes. In eerste instantie was dit onbewust, een gevolg van de “groene” normen en waarden die ik in mijn jeugd mee heb gekregen.

Mijn auto verving ik voor een elektrische bakfiets. Gaande weg ben ik steeds meer bewuste keuzes gaan maken. Denk aan bewust kiezen voor digitale programma’s met servers in Nederland. Ook voor data geld dat elke afgelegde kilometer er elektriciteit nodig is.

Mijn bedrijf bestaat op dit moment uit een bakfiets, opvouwbare behandelbank, weerstandsbanden en tape van Sterkur, een laptop en een telefoon.

Gaande weg heb ik steeds meer geleerd over footprint, handprint en de donut economie. Met die laatste doe niet bewust iets. Met de foot en handprint wel. We kunnen onze footprint niet tot nauwelijks 0 maken en daarom bouw ik daarnaast aan mijn handprint. Een voorbeeld van wat ik doe is als ik een betaalde activiteit in de Loonse en Drunense duinen doe, dan betaal ik 10% van aan Natuurmonumenten voor het gebruik, als zijnde huur.

Wil je contact met Janneke of meer weten? Via deze link kom je op haar website.

Meer inspiratie verhalen